Insisteixen alguns polítics com Montilla, i també molts periodistes, a dir-nos que "tots els polítics no són iguals". Parlen de la corrupció, i el seu missatge és el següent: hi ha polítics corruptes, però no hem de caure en l'error de pensar que tots són així; la majoria són polítics honrats.
Aquesta és una idea tramposa, un tant cínica, a més a més.
La qüestió no és que hi haja polítics bons i dolents, èticament parlant. L'assumpte és que el fet que hi haja corrupció o no sembla dependre de l'honradesa del polític de torn, i no del correcte funcionament de mecanismes de control que eviten la corrupció. Almenys, això és el que es desprèn del missatge que aquests dies ens estan repetint sense parar.
Amb la idea que "tots els polítics no són iguals" se'ns diu que no existeix una estructura que impossibilite, o dificulte al màxim, la corrupció dels governants. "Podem robar fàcilment degut al lloc que ocupem, però heu de confiar en nosaltres: som honrats i no ho farem". Això és més o menys el que ens estan dient alguns polítics.
Si estar al món de la política significa, per tant, disposar de la possibilitat d'apropiar-se fàcilment dels diners públics, i si l'única manera que això no ocòrrega és que la persona que ostenta un determinat càrrec haja de ser honrada, comprenem molt bé per què l'objectiu prioritari d'un partit polític és, en general, arribar al poder com siga, amb un programa A o amb el seu contrari B. Sense principis, en tot cas.
3 comentaris:
Jo ja no me'n refio de cap, i és que aquests darrers mesos són increibles!
PERQUE PARLEM DE POLITICS,QUANT LA CORRUPCIO ES UN PROBLEMA DE PARTITS?.
JUGANT AMB BCN.
No és seriós que, per a que els polítics no roben, no tinguem altra opció que confiar en l'honradesa de cadascun d'ells. Dir això és afirmar que ni hi ha mecanismes de control per evitar la corrupció, ni s'està pensant en la possibilitat d'implantar-los.
Publica un comentari a l'entrada