dissabte, 15 d’agost del 2009

Al voltant de la mort de García Antón

No sé com va la cosa a altres llocs, però sabem que ací, quan alguna persona de rellevància mediàtica mor, els mitjans de comunicació tenen el costum de parlar-ne bé d'aquesta. Amb l'excepció, és clar, dels roiníssims oficials: un Saddam Hussein, un membre d'ETA o simple simpatitzant abertzale...

L'altre dia va morir José Ramón García Antón a l'edat de 61 anys. Actualment era Conseller de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge (interessant contradicció: Medi Ambient i Urbanisme). Abans, des de 1999 fins a 2007, havia ocupat una altra conselleria: Obres Públiques, Urbanisme i Transport.

L'endemà de la seua mort, al diari Levante, un tal Juan R. Gil deia d'Antón que havia sigut "un cavaller". Per la seua banda, a l'informatiu de Canal 9 s'afirmava -com si d'un fet objectiu es tractara- que el Conseller havia "treballat molt per la Comunitat Valenciana".

No conec cap aspecte personal de la vida d'aquest polític. Sí sé, tanmateix, que com a Conseller d'Obres Públiques, Urbanisme i Transport era el màxim responsable del manteniment de les línies del metro de València quan, el 3 de juliol de 2006, hi hagué un accident clarament evitable a la línia 1. Van morir 43 persones i 47 en resultaren ferides.

Més enllà de possibles responsabilitats penals, García Antón hauria d'haver dimitit del seu càrrec i haver-se retirat de la vida pública. No féu ni una cosa ni l'altra. Tampoc no va voler rebre mai les víctimes de l'accident.

3 comentaris:

zel ha dit...

No el coneixia, però això sol passar, personatges públics són honorats sense cap més reflexió...

kirikú ha dit...

Vicent,

Ahí va l'enllaç a la Vinyeta que Harca va publicar a Pica'm sobre el tema.

Vicent Terol ha dit...

zel: García Antón també ha sigut un dels que més ha "lluitat" pel Transvasament de l'Ebre als camps de golf. "L'home de l'aigua", deien a Canal 9. Vides exemplars, que diuen.

kirikú: Està molt bé la vinyeta! L'acabe de veure. Tot i que han aparegut entrades al bloc, jo estava de viatge (les entrades estaven programades) i feia dies que no em connectava a Internet.