divendres, 21 d’agost del 2009

Israelians contra la demolició de cases

El mes passat us parlava de Breaking the silence ("Trencant el silenci"), una ONG israeliana que treballa contra la política genocida de l'Estat d'Israel. Aquesta organització havia publicat declaracions de soldats jueus que reconeixien les instruccions rebudes consistents a crear el terror a Gaza, assassinant la població civil sense contemplacions.

Així, sabíem que a Israel no tot el món comparteix la línia sionista. Que hi ha gent a la que no li sembla bé anar exterminant palestins i ocupant les seues terres.

Em vaig assabentar fa una setmana i mitja de l'existència d'una altra ONG israeliana que també lluita pels drets humans. Es tracta d'ICAHD: The Israeli Committee Against House Demolitions ("El Comitè Israelià Contra la Demolició de Cases").

Aquest col·lectiu, des de fa deu anys, denuncia la destrucció d'habitatges palestins al sector ocupat de Jerusalem (l'Est), i sovint ajuda els seus inquilins a reconstruir-les.

L'Ajuntament de Jerusalem considera que gran part de les vivendes palestines de la localitat són "il·legals". Tanmateix, segons les lleis internacionals, no ho són, atès que Israel ocupa il·legalment la part oriental de la ciutat. En qualsevol cas, parlar de legalitat o il·legalitat en relació a l'Estat hebreu és un acudit macabre: Israel seguirà fent el que li done la gana, amb la complicitat d'EEUU i Europa, i prou. La resta és oratòria buida occidental sense cap conseqüència.

El govern local de Jerusalem senzillament no dóna permís als palestins per a edificar, la qual cosa crea una gran escassesa de cases a la zona oriental. Molts dels residents, al llarg dels anys, s'han vist obligats a construir sense els permisos municipals, i l'Ajuntament ordena demolicions contínuament. Són així els dirigents sionistes: cap escrúpol, cap contemplació.

Alguns han qualificat aquesta política de "neteja ètnica". I, efectivament, ho és. Podem emprar eufemismes o dir a les coses pel seu nom. La neteja ètnica consisteix a eliminar d'un territori éssers humans d'un altre grup ètnic.

Israel ho fa sistemàticament a la part Est de Jerusalem.