dijous, 5 de novembre del 2009

Carabasses del "Halouei" contra crucifixos?

El dimarts, el Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg va sentenciar que el crucifix a les aules suposa una coacció a la llibertat de pensament dels alumnes. El cas fou iniciat per una ciutadana italiana l'any 2002, demanant a l'institut on estudiaven els seus fills que retirara les creus de les classes.

Indignat, el Secretari d'Estat Vaticà i Cardenal Tarcisio Bertone ha dit, entre altres coses, el següent:

"Aquesta Europa del tercer mil·lenni únicament ens deixa les carabasses de les festes recentment repetides abans de l'u de novembre i ens lleva els símbols més estimats".




Comentari: No, si encara acabaré jo defensant i celebrant el Halouei per tal de dur la contra a aquesta gentola! De tota manera, insinua el senyor Bertone que les carabasses són de presència obligada a les aules? No ho sabia...

5 comentaris:

Carquinyol ha dit...

Sempre amb la mateixa canço, quan no són les carbasses de Halloween és el Pare Noël.

Potser algú els hi hauria de recordar que aquests símbols han perdut el seu significat religiós vers un més antropològic i cultural (ja que són utilitzats per gent de diferents religions en aquelles festivitats), i de moment amb el crucifix això no ha passat...

zel ha dit...

sí que estan obligades les carbasses als coles, des de fa anys!!!! jejejeje

Vicent Terol ha dit...

Carquinyol: El més greu és que veuen amb naturalitat que el crucifix s'haja d'imposar a Estats no confessionals o laics. I quan hi ha un mínim retall en els seus privilegis, salten indignats, exigint favoritismes. L'església, de les pitjors coses que hi ha al món.

zel: Et promet que ja ho havia pensat, això de les carabasses en el sentit que dius! Però no són obligades, eh?? O sí??? He,he...

LoyKaPV ha dit...

Jo no he vist mai cap símbol estimat per mi a cap classe! jaja

Lo que deuríen de fer és acabar en la retrògrada secta ixa plé de pederastes i de ricaxons de merda.

Les religions tan sols porten que mort, hipocresía, absolutisme, totalitarisme i crea murs entre la gent, que l'envíen a prendre pel cul.

Vicent Terol ha dit...

Efectivament, Thor. Les religions no han sigut molt positives per a l'ésser humà en general. Amenábar tracta un poc eixe tema a la seua pel·li Ágora.