dilluns, 4 de maig del 2009

Nova ocurrència de Font de Mora

El Govern valencià, a través de l'impresentable conseller Font de Mora, segueix amb les seues maniobres de distracció en relació als greus problemes de l'ensenyament públic al País Valencià. I eixes maniobres semblen anar sempre en la direcció d'empitjorar la situació, de crear més indignació en la comunitat educativa que es va manifestar als carrers la setmana passada. Com segurament sabreu, uns dos mesos abans de la vaga, el conseller va parlar de la idea d'impartir xinés a Primària; proposta estrambòtica, sobretot tenint en compte que la situació de la nostra llengua a l'ensenyament és molt precària. Quines són les prioritats de Conselleria?

L'última ocurrència consisteix a introduir, per al curs que ve, tres línies en anglés a Infantil i Primària, una a cada província. Parlen de "programa plurilingüe", tractant de presentar la cosa com a quelcom molt modern, quan en realitat tot és una improvisació vinculada a la surrealista mesura d'impartir Educació per a la Ciutadania en anglés. Allò va ser -recordem-ho- un boicot a l'assignatura, fruit de l'enfrontament polític entre PSOE i PP.

L'assumpte és seriós. Em consta que en un dels centres, on volen fer això el proper curs, es durà a terme l'experiment suprimint la línia d'Immersió Lingüística en valencià. És a dir, els xiquets acabaran Primària sabent parlar castellà i anglés, però amb una nul·la competència lingüística en català.

Una vegada més, Font de Mora mostra el seu menyspreu cap a la nostra llengua. No és una novetat el fet que la seua política educativa no està afavorint que els xiquets tinguen el mateix domini de castellà i valencià al final de l'etapa obligatòria. Al contrari, està contribuint a crear persones monolingües en espanyol. I ara, amb el nou experiment, bilingües en castellà i anglés. La política lingüística a educació ja va ser denunciada pel Consell d'Europa fa cinc mesos, el qual elogiava el model català d'ensenyament íntegrament en el nostre idioma. I és que, on conviuen dues llengües -una de dominant i l'altra en retrocés-, o hi ha immersió lingüística o els alumnes acaben l'etapa obligatòria de l'ensenyament dominant sols la llengua poderosa.

La Plataforma per l'Ensenyament Públic prepara noves mobilitzacions. Ara tenim un motiu més per a manifestar-nos en contra d'aquest nefast conseller. Us aniré informant, des de L'aixeta, de les properes accions.