dimarts, 19 de maig del 2009

Per què diuen hormones quan volen dir follar?

Davant l'anunci de la distribució de la píndola del dia després sense recepta, sorgeixen reaccions contràries a la mesura per part de PP i Esglèsia Catòlica, sobretot. Quins arguments es donen a l'hora de criticar-la? Vegem.

Diu Pío García Escudero, del PP, que la píndola "canvia el sistema d'hormones" i que, per tant, "és un disbarat" vendre-la sense recepta. Que la cosa és "intolerable" per les conseqüències que té per a les joves que la consumeixquen.

L'Esglèsia diu que és un fàrmac que "serveix per a acabar amb la vida incipient d'un ésser humà" (incipient o no incipient, es refereixen a un "ésser humà"-suposat embrió de menys de 48 hores, toca't els collons!). Afirmen, des d'aquesta institució tan racional, que "l'avortament amb píndola és un crim".

Tanmateix, des d'un punt de vista científic sabem que l'efecte aconseguit amb eixe producte no es pot considerar un avortament: es tracta d'una inhibició o retard de l'ovulació. Tampoc sembla ser certa la idea consistent en definir la píndola com "una bomba d'hormones"; hi ha efectes adversos lleus, com en molts altres medicaments.

Però encara que fóra cert que es canvia "el sistema d'hormones", per què aquesta escandalosa reacció? Per què no es reacciona així front a altres medicaments venuts sense recepta que poden tenir un impacte sobre la salut? (Per exemple, coses que es venen per a aprimar-se, per recuperar la memòria...). Per què l'Esglèsia qualifica de crim l'acció de la píndola -como ho fa amb l'avortament- i no diu res dels crims reals comesos per Israel, per posar un cas?

En resum: per què no diuen PP i Esglèsia que el que els molesta de veritat és que, amb aquesta mesura, es contribueix a que el follar siga vist com una cosa normal i natural, no pecaminosa?

Diu Evaristo, de La Polla Records, a una cançó en què parla dels rectors: "Condenar el sexo en la juventud / es a causa de la envidia que tenéis. / Como se os exige que no folléis / no queréis dejar follar a los demás. / Presumís de ejemplo de castidad / y vais todos más salidos que el copón. / Como sabe más de un menor de edad / la lujuria reprimida es lo peor."