dimecres, 30 de desembre del 2009

Definició de 'radical'

Definició de 'radical', atenent a l'experiència viscuda per una amiga uns dies enrere:

Tota aquella persona que, responent a un policia a la ciutat de Xàtiva, ho fa en valencià. Fins i tot quan l'agent de l'ordre li amolla la frase imperativa "Háblame en castellano".



El concepte fou encunyat per una dona policia a finals de l'any 2009, qui va sentenciar: "Sois muy radicales"; s'adreçava a una xica que li parlava en valencià. Estranyament, va emprar el plural, tot i que era una la persona amb qui parlava. Sembla que la idea unida al terme 'radical' és complexa, tenint la característica de ser aplicable a tot el grup on es troba l'individu que mostra la conducta abans definida.

5 comentaris:

Francesc Mompó ha dit...

A aqueixa personeta sí que li cal un radi roent on jo diguera.
Salut i Terra

Paco ha dit...

Així els adoctrinen. Llàstima.

www.javierortiz.net/jor/apuntes/perdonen-aqui-un-radical

Feliç any nou.

Salut.

la radical ha dit...

jo sóc la radical de la història.

conste que li vaig oferir a la señora policia parlar-li més espaiet per si volia fer l'esforç d'intentar aprendre altra llengua diferent de la seua materna.

però ella em va contestar que això era una "conversación de besugos" i que "muy tolerantes para algunas cosas y para otras tan radicales".

jo, per contra, vaig callar la meua opinió sobre "ellos", basada també en molts prejudicis, que en aquell moment començaven a deixar de ser-ho a conseqüència d'aquella conversa "de besugos"...

Eva ha dit...

Ufff!!! M'he de posar al dia que he estat molt i molt desconnectada!!!
De moment et desitjo una bon sortida i millor entra d'any!!!
Salut!!!

Vicent Terol ha dit...

Francesc: Una actitud indignant. I a Xàtiva!


Paco: El primer article de l'Ortiz al Público, me' recorde! Radical, anar a l'arrel. Molts ens considerem radicals en el sentit en què exposa -exposava...- el gran Javier Ortiz.


la radical: Si és que mira que em busque unes amistats... Xe, xe, quina gent més radical!


Eva: El mateix. Bon any!


Bon any a tots!