dilluns, 21 de desembre del 2009

Les vinyetes afilades de Miguel Brieva

Miguel Brieva (Sevilla, 1974) és un dibuixant definit per alguns com un creuament entre El Roto i Robert Crumb. Les seues genials vinyetes són crítiques afilades, dards dirigits -sobretot- contra la maquinària propagandística del capitalisme de consum. Però Brieva, a més de practicar la denúncia, té un talent especial per a l'humor amb mala llet.

Les seues influències, citades per ell mateix, són ben diverses: Da Vinci, Bergman, Ferlosio, Kafka, Machado, Satie, Pessoa...

A continuació, podeu gaudir d'algunes de les vinyetes de Miguel Brieva. Espere que us agraden.











4 comentaris:

Marc Peris ha dit...

El Brieva és un crack! A nivell gràfic, empra la iconografia dels anys daurats del capitalisme, els 50 i 60, la cultura pop, apunta al sistema, però també cap a la seua assimilació dels discursos buits de l'esquerra. Jo l'he emprat alblog diverses vegades.

Speaker ha dit...

Aquest tio és un figura. No sabia el seu nom. El seu humor pot ser cru i supose que deu haver qui pense que és de mal gust, però crec que té un component de denúncia molt positiu, diu moltes veritats i lluita contra la imbecil·litat. Açò ho haurien d'analitzar als instituts, en comptes de --rectifique, juntament amb-- els comentaris de text.

Hi ha un fanzine gratuït que corre per alguns pubs de València (i per tot l'Estat) que inclou vinyetes seues. Et puc preguntar d'on has tret les imatges?

Salut!

Vicent Terol ha dit...

Marc, sabia que el coneixeries, tot i que no he arribat a veure els seus dibuixos al teu bloc.


Josep Lluís, simplement les he tretes de Google posant el seu nom. Jo l'he conegut a través del periòdic Diagonal, però em sembla que també col·labora -o col·laborava- a El Jueves. Té publicats tres volums, amb textos inclosos.



Salutacions als dos!

Anònim ha dit...

és trist però som així o encara pitjor, no m'enganye: som uns excelents consumidors, no ens deixem encisar com baixe el consum, quin desastre...