dijous, 17 de setembre del 2009

Rus haurà de declararar el 23 d'octubre

A un míting del PP celebrat a finals d'abril d'aquest any, Alfonso Rus va pronunciar -davant Rambla, Blasco i Costa, entre d'altres- les ja famoses paraules dirigides als professors contraris a la política educativa de Font de Mora. Parlava en valencià, com podeu escoltar ací; en un valencià col·loquial replet de castellanismes: ell no fa mai cap esforç per intentar utilitzar un registre més acadèmic, possiblement perquè considera que la nostra llengua sols es pot fer servir a la manera de Don Pio.

En concret, Rus parlava de professors que "envien" els sindicats a manifestar-se: "Eixos (professors) que diuen 'aleshores gairebé'... No sé què vol dir, però són uns 'gilipolles'" (...) "Eixos que vullgueren posar-mos a mosatros en el cap boca avall... No anem a donar-los el gust. Anem a rematar-los, anem a rematar-los".

L'alcalde de Xàtiva és més intel·ligent del que alguns pensen. Sap quin paper juga i coneix les conseqüències del que diu. Ha fet moltes vegades declaracions polèmiques d'aquest tipus: per exemple, fa poc va respondre amb un "¡Arriba España!" a la petició per part del PSPV de retirar a Franco els honors com a Alcalde Perpetu de Xàtiva. Aquesta mena de comentaris generen indignació en la gent d'esquerres però, per altra banda, mobilitzen l'electorat del PP. I d'això Rus n'és perfectament conscient. Me l'imagine descollonant-se al llegir a la premsa les habituals reaccions crítiques de diferents col·lectius i partits.

El que no sé si s'esperava era que el jutjat d'instància i instrucció de Xàtiva número 2 estimara que procedeix encetar un judici de faltes per "injúries i amenaces". Sí, Alfonso Rus haurà de declarar davant la Justícia el 23 d'octubre.

Independentment de com es desenvolupe la cosa, és possible que, de cara als seus seguidors, açò no erosione en absolut la imatge de l'Alcalde del meu poble-ciutat. Però no n'estic del tot segur: és clar que ell no desitjava que l'assumpte haguera arribat on ha arribat. Com a mínim, podrem gaudir de la foto (si hi ha foto) del President de la Diputació als jutjats. També m'alegra saber que, en aquests moments, estarà cagant-se en la mare que ho va parir tot.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Peró pq hi ha tan fatxa a València?? No ho puc entendre!! Si fins fa 120 anys era un feu de l'esquerra!!

Francesc Mompó ha dit...

Rus, nan, aleshores i gairebé!

Eva ha dit...

Mareeee!!!
Tants dies sense entrar i em trobo que un munt d'entrades teves...
Ara les començo a llegir...
Salut!!!

Vent d Cabylia ha dit...

Rus, nan, aleshores i gairebé!... que li agarrarà un patatús amb tant d'insult junt :DDDd

Vicent Terol ha dit...

glamboy69: Eixa és una pregunta difícil. La gent parla del nostre caràcter "mesinfot", que vol dir que no ens queixem de res... No sé si té alguna cosa a veure. Com a mínim, és clar que ací triomfen personatges que a altres territoris no triomfarien.

FM: Segons diu Rus -escoltant la gravació- eixos professors de qui parla diuen "aleshores gairebé". Així seguit!

Eva: Ja t'havia posat falta!

VdC: Espere que no ho considere injúries...

Carquinyol ha dit...

està bé això de que hagi d'anar al jutjat... però que et vols que et digui, la meva fe en els jutges del País Valencià tendeix a 0... i sinó mireu el cas del "Tio Paco"

LoyKaPV ha dit...

Pâ què?

M'alegraré de vorel a les fotos del jutjat com a lo que és,un malparit, però, tots ixos tenen amigatxos que fan del PP un partit amb total impunitat...que refills de puta

Francesc Mompó ha dit...

Vent, tornes a pixar fora de l'orinal, com tantes vegades.

Vent d Cabylia ha dit...

Francesc no acabe d'entendre el teu comentari... Supose que va en la línia que no comparteixes, per exemple, el que he escrit en el darrer post del meu blog, però no sé que té a vore amb açò (i disculpa Vicent per la intromissió en el teu post).