dimarts, 22 de setembre del 2009

Font de Mora comença malament la tardor

A falta d'altres virtuts, el Conseller d'Educació Alejandro Font de Mora té la cabuderia com a una de les seues característiques. Amb setze sentències del TSJ valencià i dos del Tribunal Suprem en contra, ell s'entesta a no admetre el títol de Filologia Catalana com a vàlid per a l'exempció de coneixements del valencià a les oposicions de mestres i professors de Secundària.

Hem de pensar que ell té clar que el valencià i el català són dues llengües diferents...

L'última sentència del TSJ era contundent, destacant "la manifesta temeritat en reiterar, incomprensiblement, l'omissió qüestionada sense respecte a les decisions jurídiques fermes, anteriors i conegudes, i faltar reiteradament a l'obligació de respectar i complir les sentències fermes".

Per altra banda, el sindicat d'ensenyament STEPV va denunciar Font de Mora pel seu sistemàtic incompliment de les díhuit sentències.

Bé. Doncs, el divendres ens vam assabentar que el jujtat d'instrucció número 17 de València ha obert diligències prèvies davant la denúncia de STEPV. Això significa que ha vist indicis de delicte en l'actuació del Conseller. Per la seua condició d'aforat, l'Auto s'ha remès a la Sala Civil i Penal del TSJ valencià. Aquest està presidit per Juan Luis de la Rúa, amic més que amic de Francisco Camps, segons digueren els dos públicament.

Sembla que Font de Mora no ha pogut evitar seguir la moda dels dirigents del PP de passar per la Justícia: Ricardo Costa, Camps, Alfonso Rus...

A més a més, és la segona notícia negativa amb què s'ha trobat el Conseller en poc de temps: el mes de juliol, vam saber que el TSJ valencià anul·lava l'ordre de Conselleria que obligava a impartir Educació per a la Ciutadania en anglés.

En resum: comencem la Tardor amb una certa alegria, ¿no?

2 comentaris:

Carquinyol ha dit...

A veure si hi ha sort i el TSJ s'uneix a la festa... tot i que amb l'amiguisme existent està la cosa complicada.

Vicent Terol ha dit...

Últimament, en relació a la trama Gürtel, el TSJ valencià està ajudant el Govern de Camps com qui tapa forats a un vaixell per a que no s'enfonse.